tisdag 30 november 2010

Utan lösögonfranser!

Det ni;




Jag är nöjd! Och med mascaran krävs det mycket innan jag blir nöjd. Brukar aldrig tycka att en mascara funkar från första gången.. men denna duger!

Bakat Saffransbullar!

Saffransbullar; För oss som tycker att vanliga Lussekatter är för degiga och russin bara är bläää....

Saffransbullar med mandelmassa
32 bullar

100 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
0,5 g saffran
50 g jäst
12-14 dl vetemjöl (Jag körde 13 dl. Mitt emellan. Precis lagom!)

Fyllning:
100 g smör
250 g mandelmassa , riven
3 msk socker
0,5 g saffran
1 msk vit sirap (Hade ljus hemma... funkade skitbra! Förstår inte skilldnaden?)
Till garnering:Ägg att pensla med
Hackad mandel (Hackade nötter hittade jag långt in i skåpet!)
pärlsocker

Smält smöret till degen och blanda med mjölk och saffran. Värm till fingervarmt, och häll över den smulade jästen i en bunke. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner salt, socker och mjöl, och arbeta till en jämn och smidig deg. Den ska släppa bunkens kanter, men det är okej om den fortfarande är lite kladdig. Jäs i ca 40 minuter.

Vispa ingredienserna till fyllningen med elvisp tills den är mjuk och smidig. Kavla ut bulldegen till en rektangel, och bred fyllningen ovanpå. Rulla ihop och skär i jämna skivor. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, eller i bullformar och jäs i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker, och grädda på 250°C i 7-8 minuter.
   Jag har hittat receptet här på internet. Minns ej vart bara! Hoppas det är okey att jag snodde det och sprider vidare det!)
 
Jag har även slängt ihop ännu mer Snickeskaka och lite av mina julgodisar. Pepparkaka blir det imorgon!
   Tyvärr blev det ingen städning som jag trodde att jag skulle hinna med... men det tar vi imorgon!

Ska ha en MYSIG tisdag!

Vet att jag har lätt för att känna mig inlåst när jag blir hemma med barnen och inte får träffa vuxna. Men har planerat en heldag så vi ska nog inte bli rastlösa i vilket fall;

*Baka. Julgodis, snickerskakor och något liknande Lussebullar. Jag har kesella och saffran men gillar inte degiga bullar... =/
*Tvätta. En miljon maskiner tvätt.
*Dammsuga.
*Pynta färdigt.
*Skriva julkort.
*Slå in Julklappar.

Får se hur mycket som blir gjort. Med tanka på att jag fortfarande sitter med morgonrocken på så...

måndag 29 november 2010

Jultraditioner.

Jag hade nog ett inlägg om detta förra året oxå. Men vem minns allt jag babblar om?

Ledsen.
   Jag hade ett par år från mellan det att jag var 16-21 år gammal ungefär då jag blev så ledsen vid varje jul. Det kunde vara att mamma hotade om att skippa julgranen, det var när hon slutade köpa julkalendern till mig och massa, massa, massa fler mysiga minnen som jag nu skulle vara för stor för. Som en MASSA julklappar... (?)

Förstod.
   Sen kom år 2007. Jag blev själv mamma. Vilken upplevelse. Då förstod jag oxå varför min mamma helt plötsligt hade börjat trappa ner mina julideér. Det var ju min tur!

Glad.
   Nu har jag två pojkar som jag kommer att proppa fulla med en massa traditioner. För jag älskar det. Samma skit varje år. Då vet man vad man ska längta efter.

*Jag vill att min lilla familj finner lite ro varje Julaftonsmorgon. Efter det kan jag fira jul med resten av alla släktingar.
*Jag vill att mina barn ska få rota fram ett paket i den röda julstrumpan innan frukosten.
*Jag vill ha Julgranen uppe minst en vecka innan jul för att kunna njuta längre...
Och en massa fler..... 

Jag älskar Julen. Tack vare allt min mamma gjorde för mig. (Och för mina bröder)
Nu är det min tur att skapa nya minnen för mina söner.









Har ni någon mysig tradition som bara måste inträffa under Julhelgen??

Åter hemmafru... !

För ett par dagar i alla fall!

Min älskade Maximilian har fått lite problem med sin mage. Diarre med magont på det. Stackarn ville frivilligt gå till sängs innan 19 och han somnade nästan direkt. Plutten är verkligen sjuk.... =(

Hoppas att detta är något som försvinner fort. Är absolut inte sugen på att sitta fast i huset. Har ju ett starkt beroende av att träffa vuxna människor och jag som trivs så förbaskat mycket på jobbet just nu med.

Men JA.. självklart är min största oro hos Maximilian. Och jag vill ju inte att han ska lida.

Fler runt Skillingaryd som vet något om magsjuka? Hörde lite att det hade börjat! Bara diarre? För min Mille har som tur var inte spytt än... "peppar, peppar"!

söndag 28 november 2010

Gillar min nya blogg...

... men saknar att inte kunna se hur många besökare jag har. Försöker mig på med Sunsetsidan men fattar nolll!!!! Ingen som vet och kan hjälpa mig???

Nu är denna helg avklarad. Ser väldigt mycket fram emot nästa. Då blir det sista julklappsinhandlingen, julbord med jobbet och julskyltning på Söndag i Vaggeryd. Kanske mamma gör någon god Söndagsmiddag då med??

Nu blir det duschen, läggning av två små vilda pojkar och sen mys med Ch som jag knappt sätt på en vecka och som imorgon åker igen... =(



Hittade denna bild från Julen 2009. Inser nu att jag (förutom saknar mitt hår) oxå var några kilo smalare då. Det ser jag på denna bild. Då jag även gör en härlig min.

Måste komma igång med vikten. Nuuuuuu! Men hur? Finns det inte fler där ute som vill följas åt? Kanske med en tävling (Big Loser Skillingaryd) eller kanske promenadsträffar! Vi kan ju peppa varann. Någon?

lördag 27 november 2010

Julförberedande!

När får man börja med lite tomtar? Jag är uppvuxen med att tomtarna och Julgranen åker upp kvällen innan Julafton men eftersom man tröttnar en timme efter nyårsafton så vill jag ju börja ännu tidigare! När åker eran gran upp? Och tomtarna?

Något som jag ska börja med snart är mina årliga supergoda julgodisar. (Det ända som jag lyckas men och som är enkelt och gott!) Nougat med marsipan runt. Lite smält choklad över, mörk-ljus eller vit!, och till sist lite hackade nötter. Mmmmmmm...!

Lördag, Lördag, Lördag!

Kallt ute. Brrrr....

Men jag ska inte klaga. Tänker på alla barn, pensionärer och gravida som suttit fast på E4 inatt. Bland annat min Sambo! Jag vill ha hem honom nu. Men han har klarat sig bra med bensin=värme. Endel har ju fått frysa då bensinen tagit slut. Stackars dom. Tyvärr kommer han inte förren klockan 15 och då är jag redan på jobbet. Sen har jag en känsla av att han sover när jag kommer hem.

Imorgon jobbar jag hela dagen.. och på Måndag jobbar jag till 15. Sen ska han åka igen. Ingen ska klaga på lastbilschaffuörer. Oj vad dom sliter. (Oftast inte när dom bara sitter där, dricker kaffe och lyssnar på radion) Men under vintertid.. Och tänk när dom blir sjuka. Dom kan ju inte bara ställa lastbilen och gå hem.. Inte när dom har 40 mil!

Nej.. min lilla lastbilschaffuör.

Ska som sagt jobba hela helgen. Så det kommer la eka tomt här. Eller? Nej.. jag gör vad jag kan.

Ha en trevlig Lördag!

fredag 26 november 2010

Arg och trött!

Med många funderingar!

*Varför tror andra människor att alla barnen ska sitta snällt eller gå snällt bredvid annars är dom odrägliga! Mina barn är inte ouppfostrade. Mina barn är inga monster. Dom är barn. Dom springer när dom får chansen. Dom leker med allt som går att leka med och dom är inne i en testperiod (kallas TROTS) som gör att dom försöker skrika till sig saker. Det hjälper inte på mig. Men det tror väl barnlösa snobbar som blänger på mig för att jag har barn som springer eller leker eller skriker...

Jag försöker. Som en miljon till mammor.

Jag kan tycka ibland att Resturanger ska vara någorlunda lugn miljö. Men vem VEM förväntar sig en lugn, lyxig, BARNFRI lunch på MC DONALDS?? VEM!!!?
Eller vem förväntar sig en tyst timme att under lugn och ro kunna shoppa inne på A6 i Jönköping klockan 14.00 en Fredag, fyra veckor innan jul, dagen efter löning. VEM??

Nej! Trodde inte människor skulle blänga så! Besviken blir jag!!

Sen att jag inte kommer att ge mig på en shoppingsrunda på stan med två barn själv på väääääldigt länge är mest för min skull. Och deras skull! Nästa vecka blir det Värnamo. Utan barn! Då kanske jag kan handla allt som jag skulle handla idag men glömde....

Mina älskade, underbara ickeMONSTER!!

Freeeeedag!

Idag ska jag ha en sån dära härlig Fredag.

Snart blir det stan med svägerskan och hennes gulleungar. (Mina GUDBARN)

Sen blir det lååååång fikapause hos min favoritmamma.

Avslutar kvällen med lite Fredagsmys med bråkungarna.

Letade efter Sunes Jul igår. Var helt slutsåld. Undrar om fler en jag fick ett plötsligt Sunessug.
Istället blev det en Astrid Lindgren-jul film! Hennes sagor fungerar ju precis lika bra.

Nähä.. måste snart fixa mig så vi kan starta den långa färden. See ya!

torsdag 25 november 2010

Gammalt kort..


På mitt gamla hår... Buuuuuuuhhhhöööö......... *snyft*

Jaaaa...!

Såklart var det snickerskakorna. Och dom är ju så fruktansvärt goa. Så lätta att göra och väldigt enkla att frysa in. Dom tinar upp jättefort.

Som tur är så har vi våran frys i källaren... annars hade jag nog gott och småkäkat jämt!

Imorgon blir det storstan. Eller lilla stan? Jönköping!

Jag ska handla;

*Sista julklapparna.
*Smink. Varav en ny mascara då mina pojkar provade min. =I
*Vinterdojjer till Mille.
*Lite chilinötter...

Roligt att se vad jag får med mig hem. Chilinötterna är ju garanterade min resten då??

Tada!!!

Ännu ett inlägg på planerad tid. För jag är inte här. Är ju på jobbet... visste nu väl!



1 av 4 kakorna är hembakta av mig. Kan ni gissa vilken? Fruktansvärt duktig är jag på dom med!!

onsdag 24 november 2010

Detta väder!!

JO! Jag älskar snön.. men måste det blåsa så förbaskat? Eller vad vet jag.. har ändå bara varit hemma hela dagen.

Tycker bara så synd om min älskade Ch som ska behöva köra i detta väder. Stackarn!!

Blev sugen på att köpa hem Sunes Jul! Vilken nostlagi!!! Tror nog jag skulle kunna tvinga på Maximilian lite Sune nu. Bert får jag väl vänta med....

En dag inomhus.

Har varit hemma heeeela dagen! Det är inte likt mig. Bilen brukar få starta minst en gång per dag. För bilens skull... *fniss*

Jag har rensat, städat, adventspysslat och moblerat om... igen! Blir ju aldrig nöjd med vardagsrummet och vem kom på att tv;n skulle vara så stor som möjligt och sitta på väggen??? Jag vill ha en liten 28tummig tjocktv som kan gömma sig i ett hörn. Och där med basta...
(Övertala min sambo med bara.. )

Milles lilla gubbe som han ritade igår;

Visst ser han lite hemsk ut?

24 November!

Helt sjukt. Om en månad är det julafton. Om en månad.
Om en dag är det lön. Inte lika sjukt. Men roligt. =))

Idag blir det adventspyssel, storstädning och massa rensning. Har en byrå som knappt går att öppna eller stänga... Tömmer jag allt så kan jag svära på att 70 % av innerhållet slängs. 5 % av innerhållet är sånt som "jaha-här-var-det" och dem resterande 25% får komma tillbaka till byrån och skräpa.

Ska försöka med bilder under dagen. Ikväll hoppas jag på lite mys med mina pojkar. För jag ska väl ändå inte tro att dom somnar klockan 19 när vi vaknade klockan 09??


Mina små busar för ett år sedan. Då var dom 1½ och 2½. Var dom lugnare då?

Söööökes!

Jag skulle så gärna vilja ha ett runt VITT fint soffbord.

Finns det ingen som har ett som dom vill bli av med??

tisdag 23 november 2010

Snälla, snälla..

...snälla rara fönster. Om ni kan stå emot den hemska elaka vinden i natt så lovar jag er att ni ska få bli putsade i morgon..

... i alla fall insidan!

Nitlott igen...

Trodde barnen sov så sött.. Det var ju tyst! Nitlott igen...

Såååååå supertrött!

Nästan så trött så jag vill gråta. Men snart är andra koppen med kaffe uppdrucken så då ska jag väl vakna till...

Imorgon vill jag nog helst stanna inne! Har en ledig dag och jag vill få fram julen här hemma. Har förstått via Facebook att dom flesta redan börjat och eftersom jag jobbar hela helgen så kanske jag med borde...

Är det någon här som vet hur man kan se hur många unika besökare man har på bloggen?? Inte hur många gånger sidan öppnats utan hur många som varit inne...

måndag 22 november 2010

En biggest loser i alla fall...

Grattis Maria till en förtjänad andraplast och till en ny fruktansvärt snygg kropp!

Före;



Efter!...

Skildnad?? Otroligt mycket! Och Linn hade lyckats lika bra hon!
Grattis till er båda!

Bakning!

Men stort fusk. Men vi bakade!!

(Fusk.. färdigblandad smet bara att blanda ut med vatten!)




Det blev lite goda scones! Och så råkade det bli en kaka med. Det är kaksmeten som är god. Även om Maximilian försökte övertala mig att även degen oxå var god så hade jag redan bestämt att den inte var det.. så det så!

Underbara hemma!

Är så glad för att jag får jobba mer dagtid nu. Särskilt idag!

Ikväll blir det massa mys och hög spänning. Biggest Loser.

Maria Forsberg! Jag hejjar på dig med heeeeela mitt hjärta! Go for it!!!

Morgonstund!

Är inte här nu. Tycker dock fortfarande att det är superkul med inlägg på bestämda tider. Jag sover nu.. =)) Förhoppningsvis!

söndag 21 november 2010

Lilla CuteD!

Tänker mycket på datan idag! Min älskade data! Kanske skulle döpa henne.. kanske hon skulle få heta CuteD. Ja.. lilla CuteD!

1. Seeega lilla CuteD. Jag vet att du oftast sammarbetar med mig.. men ibland är du allt lik mig. Om jag inte stänger av lilla CuteD ordentligt över natten så totalvägrar hon dagen efter... blääää...

2. Tänk om någon tar min lilla CuteD?? Tankarna kommer nu då det öser en våg med en massa inbrott just nu! Det jag skulle vara mest rädd om och som dom skulle vara mest ute efter är just lilla CuteD!!

Alla mina bilder?? Från mina barns första timmar fram till nu! Så mycket som man glömmer och minns tack vare bilderna. Nej.. det vore en madröm!

Fanns det inte någon sida som alla snackade om för ett tag sen? Så man kan spara sina bilder på internet oxå. Just mina bilder är väldigt värdefulla...


... och min älskade CuteD med såklart.. Snälla... hoppa över vårat hus!

Julkortsdax! Enkelt?






Nej... det är ju inte alltid så enkelt.. vi kämpar på!

Pysselkillarna...


Två söta pojkar som målar och skriver för fullt. Söta kusinen Liam och min Maximilian!

lördag 20 november 2010

Jag skottade idag. Jag var superduktig. Slet extra mycket bara för att jag kan. KVINNOR kan! =)
Synd bara att allt ändå börjat smälta nu... men jag var duktig ändå! *fnys*

Sen har vi tillbringat några timmar i Vgd. Hos mamma!

Det blev dillkött vilket alltid varit en högt älskad måltid för mig. Vi var många som skulle dela på stackars mammas köksbord. MEN; finns det hjärterum finns det stjärterum. Idag saknades ändå sex personer för att det skulle blir allihopa! Så idag var vi "bara" elva...

Efter att hälften försvunnit för lite hockey och lite "lördagsgodisinhandling" så blev det bara sex kvar. Lugnet la sig över... fem minuter i alla fall!

Vinst eller nitlott?

Som småbarnsmamma så vet man att tysta stunder (förutom när dom sover) kan vara en vinst eller en nit.
Helst ska man inte störa OM det skulle vara en vinnande stund. Men så finns det nitstunder oxå.

Idag åkta jag på en nit;

"Hej hej mitt vinterland!"

Vilken härlig Lördag.

Jag älskar snön. Är så lycklig över att dom riktiga vintrarna är tillbaka.

Ska få i mig mitt kaffedos nu och sen ska jag ut och skotta. Bara för att jag tycker att det är kul.

JA! Mamma.. jag kan hjälpa dig och skotta med.

Varför? För då får hon vara barnvakt medans jag har mina hörlurar på mig och dansar i snön.

Me love it!!

fredag 19 november 2010

[ Ruuuuumpaaaa ]



Vad vore Julius om han inte fick vara halvnaken hela dagarna?


"Nej JulleBulle! På med kläderna...."

Undrar hur en kille;

*Kan låta som en gud?

*Kan se fruktansvärt het ut fast att han går iklädd en kjol?

*Kan få mig att rysa under varje minsta lilla ton!

Jay ...

Fredagsmys!

Idag jobbade jag eeeextra länge. 7-18! Borde vara supertrött men känner mig dock lika pigg som vanligt. Frågan är bara hur jag känner mig klockan 22? =)

Nu har vi fredagsmys på högsta nivå. Barnen äter så mycket godis dom kan och jag njuter av ett stort glas rött... (Ja, kommer bli godis för mig med)

Ch den stackaren kämpar med värken i både halsen och öronen. Hoppas bara vi andra få vara friska!

Ha en mysig Fredagskväll!!!

torsdag 18 november 2010

Lyxfällan!

Först undrar man hur människan (människorna) är funtade.

Sen känner man sympati.

Sen tycker man att dom är duktiga!

Flyttar med mig tävlingen med då...!

Karolin ville detta. Klart jag kan. Får jag en extra lott då? =))

Jag tävlar hos henne och vill (SKA) vinna en fin tavla. Gör du det med.

Klicka bara på hennes namn så kan du oxå vara med!

[Hockey]

Hatar hockey.

Förr tyckte jag att hockey var skoj. Men nu tycker jag hockey är tråkigt.
Jag förstår mig inte på män (och kvinnor) som lägger ner tid och energi på detta supertråkiga puckospelet..

Det finns ju mycket mer..

*Greys anatomy
*Desperata husfruar.
*Lyxfällan
*Biggest Loser
*Vänner
*Couger town
*Middle
*Idol
*Cirkus Möller

Glömde jag något?


Detta är lillplutten Julius. Hur lycklig som helst med sin nya "Mössa"! =))
(Bilden jag lovade)

PSST! Det är ett leksaksgevär i billig plast. INGET riktigt.
 (Men säg inget till bullen!!)

Min nya blogg!!! =))

Är så nöjd och glad för att jag hittade hit. Kommer att lämna ett avslutande inlägg på den gamla sen kommer detta att vara min nya! Bara min!! =)

Är just hemkommen från lite arbete. Lika trött i ryggen som vanligt. Men absolut inte i onödan.

Pojkarna fick lite för tidiga julklappar av mig. Kunde inte hålla mig. Julle måste ju ha en bössa när han ska med pappa ut. Skulle få in en bild på han och hans nya bössa.. men datan segar som vanligt.. =(

För ovetande kan jag berätta att han redan varit med på sitt första jaktpass och att han skötte sig under all kritik. Han fick dock avsluta några drev tidigare då han blev akut -bajsnödig! Eftersom han inte fyllt 3 år så kan man nog inte begära av honom att han ska hålla sig några timmar till..

Är inte här..

... jag jobbar nu! Men det tror ju inte nu... för jag skriver ju här... *Thihi*


För nya läsare.. (Och alla gamla med -en gång till) Mina sötfisar som jag varje dag skriver om. Maximilian 3 år till vänster och Julius 2 år till höger. =))

Hittade själv!

Jag löste själv problemet med klockan! Så nu ska tiden stämma va?

Snart iväg till arbetet! See ya!

God morgon!

Är en zombie just nu. Idag skulle jag själv vakna klockan 6.30 och i lugn och ro göra mig klar. Men barnen vaknar 5.45 istället med varsina supergnäll. Ch som själv är morgonpigg fick för sig då att det var dax för kaffe. Frivilligt...

Så nu är jag uppe! Haha... !

Ps. Tiden stämmer inte på den här bloggen. Någon om vet hur jag kan ändra det?

onsdag 17 november 2010

Testat om det funkar!

Känner mig nästan lite otrogen mot min gamla blogg. Men visst blev det fint här! Känns oxå som att denna var lättare att ha med och göra. Vågar jag flytta hit? =)) Har någon kommit och hälsat på??