måndag 28 februari 2011

I Februari förr året!

Då hade vi snö!!



Så alla ni som klagar! Bara ge upp... våren kommer! Snart....

Vikten!?

Ja visst ja! Vikten var det ju med.

Jag trodde verkligen en förra veckan skulle vara ett ordentligt bakslag för viktnedgången. Men till min förvåning så stannade vågen på 71 i alla fall! Så glad och lycklig och tacksam.

Denna veckan ska jag åter igen köra stenhårt. Jag skyller förra veckan på kalaset. Det bakades så mycket kakor och vid varje bakning så skulle ju allt självklart provsmakas. =P

Idag har dagen börjat bra i alla fall.
Ett knäckebröd med ost till frukost.
Till middag blev det köttbullar. (Barnen fick snabbmacaroner till) Själv stekte jag lite aubergin och zuccini i olivolja med lite salt, peppar och vitlök på. Mumsgott! Verkligen.. prova det! Sallad fanns det oxå gott om på tallriken!
Innan körde jag 30 minuter på löpbandet med så nu är jag igång!

Go, go, go!

8 bildern!

En person som du saknar!

Många bilder blir dubbletter känns det som men så tänkte jag att det är ju faktist bara jag som gör det till dubletter eller helt enkelt kommer på något annat.

Någon som jag saknar så det gör ont!!


En av mina absolut bästaste vänner. Min egna lilla Erica. Ni vet.. en sån tjejkompis som varit med dig livet egenom, som vet allt om dig och som du kan säga ALLT till!!!

Nu bor hon i Stockholm.. =´(
Vad ska hon där och göra? Kom HEM!!

God morgon!

Sitter och myser framför soffan. Rasmus på Luffen spelas i dvd:n men inga barn tittar. Dom bygger med lego istället. Lego är väldigt bra. Dom får koncentrera sig medans det blir tyst och lungt för en annan.

Värre är det när dom vill spela. Mille fick en gitarr (leksaks) av oss, trumset (leksak) av ena brodern. Så i mellan åt är det inte lugnt här hemma. =)

Inatt så sprang Maximilian och ropade efter pappa. Jag vaknade av det och fick ropa tillbaka honom till sängen. Han var helt vaken och han var så säker på att han hört pappa i köket. (Ch är uppe i Huddiksvall så det visste jag att han inte var!)
Mille måste ha drömt... eller tror ni vi har spöken i huset?

Jag började grubbla rätt så fort. "Har jag låst dörren?" "Var det någon inne på riktigt?"

Man har ju hört om alla inbrott som nu sker när dom inneboende är hemma och sover. Men värsta madrömmen är nog att någon psykopat ska bryta sig in och ta mina barn ifrån mig. Likt det som hände Max och Saga i Arrboga. Usch!! Som tur var så var det ingen... och låsa dörren skulle jag nog aldrig glömma!

söndag 27 februari 2011

Vargen?


Julle är en varg. Tror han i alla fall. Om inte så ska han bli en varg.. när han blir stor!

Hela hans sätt har blivit mer och mer likt den farliga vargen. Han skrämmer sin storebror, han biter sin storebror. Han äter med stora bett som vargen och han ska alltid gömma sig för att sedan skrämma oss andra som Vargen!
Varför just varg för? Vart kommer vargen ifrån?

Jag hoppas bara att min lilla Julius INTE blir någon riktig varg och snart återgår till att vara en vanlig busig liten pojke. Annars om ni undrar varför vi helt plötsligt har barn i hundgården så vet ni varför!

Inte ung längre.

Men förnuftig. Och hyfsat duktig.

Jag lärde mig rätt så tidigt i mitt "vuxenliv" hur jag ska dricka alkohol och när jag ska sluta.
Men igår blev det lite för mycket ändå. Jag kan inte påstå att jag var jättefull när jag kom hem men ååååhhhh så seg denna dagen varit. Så trött, frusen och alldeles lat.

Blev en sväng till mamma så jag fick äta lite pizza. (knäpp andledning va?) men tyvärr var det inte det bästa stället. Frös som en idiot hela tiden. Mamma är inte den som gillar värmen. Så 18 grader inomhus är lagom tycker hon. Tortyr tycker jag. =))

Sen blev det lite middag på jobbet för att avtacka underbara GB som går i pension.
Under tiden var Sandra barnvakt. Så denna lilla underbara människa hade 5 pojkar under tiden. Mirakelkvinna!

Nu väntarjag bara på att Mille ska somna så jag kan smyga ner i källaren och hänga upp tvätt. Att jag alltid ska bli så sen med tvätten?
Hoppas ni haft en mysig Söndag alla! Det har jag haft men bäst kommer det ändå va när jag väl får krypa ner i sängen. =))

7 dagen!

En bild jag aldrig lagt upp innan!

Ja! Denna bild har jag aldrig velat visa. Jag skäms så fruktansvärt mycket över den. Jag ser så tjock ut och fruktansvärt barnslig. Ingenting passar med det andra. Denna bild tog min lillebror på mig och jag vet inte ens varför jag sparat det. Nu vågar jag visa den. För det har gått mer en 2 år sen (preskiberat då va?) plus att jag faktist väger 10 kilo mindre idag så det där är ju nästan inte jag! Eller hur? =)

Samma dag så tog jag detta kort på mig själv! Skilldnad va? Vad en kamera kan göra för en.

Lite seeeeeg!

Igår på kvällen när dom flesta av kalasgästerna gått hem så blev jag väldigt sugen på att besöka gamla Vasa (Jaja.. Martini). Min väns pappas gamla band skulle spela där och då blir det alltid en massa gamla vänner man kan råka på.
Efter mycket fjäsk så fick jag åka. =)

Det blev ett par cider på Martini. Och sen begav vi oss till Pubafton i Klevshult.
Vad roligt det är att träffa alla! Jag älskar verkligen sådanna tillfällen. Har aldrig varit mycket för krogen i storstan med lokala pubafton och vidare är verkligen min grej.

Men det känns idag! Det var längesen jag blev så seg. Bästa med Söndagar är väl ändå att bara få göra ingenting. =) Bara en miljon kilo tvätt som ska göras men det hinns väl med?

En sista önskning just nu; En Pizzeria i Klevshult. Åååhhh vad gott det hade varit med en pizza idag! Så länge sen med ju!

1 år gammal!


När Maximilian fyllde 3 år så fick jag en Orkideé från Ch´s farmor. Den hade sån fin blomma så länge. Jag var alldeles förvånad själv.

Blommorna släppte tillslut men jag ville aldrig slänga den. För ett tag sen klippte jag av dom fula delarna.
Igår!; På Maximilians 4-årsdag alltså blommans 1-årsdag upptäckte jag att den fått en ny knopp!
Så Grattis till blomman med.. och Grattis för att du överlever hos mig med!!

Maximilians 4-årsdag!

Började dagen med ett paket.

Tårtan gjorde jag själv. Precis som jag ville. Och vi gjorde 2 tårter. En rosa med. Men den blev orörd. Så vi ska försöka frysa ner den.


Mycket fika blev det. Och mätta blev vi nog alla.

På Lördag blir det nytt kalas. Fredrik som fyller 8 år den 7 Mars. Han som för övrigt gillade mina bullar. =))

lördag 26 februari 2011

Stor kille i liten kropp;

Mormor; Grattis på födelsedagen.
Mille; Tack!
Mormor; Är du stor nu?
Mille; Nej.. jag är fortfarande liten. Men nästa gång jag fyller år. Då blir jag stor... ända upp i taket!

Mormor och en ännu mindre Mille!

Ja.. kanske händer det något magiskt när man fyller 5!
Tur att han bara fyller 4 nu då.. så han får vara min lilla bebis ett litet tag till!

6 bilden!

En bild på dig själv och en vän som som du inte varit med på länge!



Utan tvekan blir det en bild med min Caroline.
Detta är en tjej som varit min vän sedan vi hade blöjor på oss.
När vi var små så lurade vi andra att vi var tvillingar. Vi sa att våran pappa var från utlandet och våran mamma var ljus och blond. Därför var jag ljus och hon mörk.

Jag kan fortfarande fråga mig varför hon fått sin fina mörka färg. Många gånger har jag varit så svartsjuk.

Dig saknar jag Carro. Men snart blir det en dejt hoppas jag på!

Grattis MAXIMILIAN!!

Idag är det för 4 år sedan som jag fick träffa min första son.


Då var han så liten. Endast 46 cm lång och vägde 2880. (Eller han var 48 cm lång för dagen efter kunde dom dra ut benen lite mer. Typiskt säte)

Han var från första början kvällspigg. Varje kväll bestod av vaggande på en skrikande unge. Men så fort vi la oss i sängen med honom så somnade han. Och sov gjorde han. Vi kunde ligga till sängen till 9-10. Det var lyx det!

Smart är han min lilla älskling. Som 1-åring visade han sin ålder med ett finger. Han lärde sig räkna innan 2-årsdagen.
Idag skrivar han Mamma, Max, Mora Träsk, Pappa, Emil, Mormor, Farmor och Farfar. Dom första 6 orden skriver han helt utan hjälp.

Maximilian är den som vill stanna inne och pyssla. Han är inte mycket för att vara ute i kylan. Han är så duktig på att städa efter sig och jag kommer nog aldrig behöva be honom att hålla reda på sina saker.
Bäst vore om killen kunde få ett eget rum. För det tror jag han behöver i mellan åt.

Min duktiga fina Maximilian.
Grattis på 4-års dagen!


fredag 25 februari 2011

Lite snabbt tuddelu!

Snart beger vi oss till Storstan. Stora Värnamo. Eller mysiga Värnamo?
Vi ska handla det sista till morgondagens kalas. Jag vill köpa en miljon presenter till fast att vi nog tycker det räcker nu. Vi är väldigt noggranna med att inte köpa för mycket till barnen. Varken till Julafton eller födelsedagen.
Lite svårt bara. Ch tycker att man kan ge en present som är mer värd medans jag tycker om många presenter med mindre värde.
Men det löser sig nog!

Imorgon blir Mille 4 år!

Idag berättade han för mig på vägen hem från dagis att hans kompis F hade sätt en Apa på väg till dagis på morgonen. Först skrattade jag bort det och sa att det finns ju inga apor i Sverige men oj så arg han blev!
Jag gillar att köra med öppna och ärliga kort och tror att det lönar sig bäst i längden.
Men jag vill ju inte vara den som förstör barnens fantasi!!
Vad skulle ni säga?

Påskplanering

      Mina gullebarn på påsk för ett år sedan. Prickiga och fyllda med godis. Sötnosar!




Så nu ska påsken planeras. Mat ska lagas, släkten ska samlas och äggen ska målas. Alla ungar ska få på tok för mycket godis och framför allt; Godis som dom inte tycker om!!

För det är påsk snart va?
Igår fick vi i allafall påskmust på Hemköp....

Bild nummer 5!

En gammal bild på mig själv!

Detta satte ju verkligen igång mig. Jag drog upp hela minneslådan och började fota på gamla foton. Men vad roligt det är.
Den bilden som jag vill dela med mig är en som många redan sätt. (Jag tyckte om den så mycket så det fick blir min profilbild på fc!)


Detta är jag och min älskade pappa. Pappa när han var smal och frisk. Visst fanns alkolisten inom honom redan då men som folkölsalkolist var han som sagt aldrig odräglig. Inte mot mig i vilket fall!

Jag tror att jag nog allt var en liten pappas flicka när jag var mindre. Om inte så är det så jag vill minnas det. Med kort. Visst är det underbart?

Som tonåring och fram till idag (och förmodligen hela vägen ut) så är jag nog mer mammas flicka! Kanske för att jag och mamma helt enkelt hör ihop som bara mor och dotter kan!

Men pappa är pappa. Min pappa!

torsdag 24 februari 2011

Vem är jag lik då?


Mille!


Me!!

Julle!

Alla runt året! Så... vem är mest lik sin mamma?

Ge mig semester!


Utan barn. Utan fruktpallar. Utan dammtussar. Utan män.

Någon gång i min framtid ska jag härma min älskade föredetta arbetskamrat Ullis. Jag ska ta en vecka Semester. Tvinga med mig 2-3 tjejkompisar. Packa ner ett par hygeinprodukter och lite kläder och sen bara åka. Åka dit bilen bär oss... Helst upp till Kiruna men lika gärna till Malmö. Men helst Kiruna. Deras dialekter är lite bättre.

Lite crazy, lite galet.

Mitt geografihuve är inte det bästa heller. Det längsta jag har nått är Gävle och då har jag en sambo som åker förbi Gävle 5 gånger i månadern utan att blinka.
Jag skulle inte kunna peka ut vart Dalarna ligger. Eller värmland. Åååhhh.. jag vill åka till Dalarna, eller Värmland! Jag vill se mer. Tur att jag har 75 år kvar att planera ut mina resor.

Snart blir det ju semester. Utan fruktpallar och utan dammtussar. Men med barn och med män. Men vad gör det? Männen kan ju passa barnen så kan jag vara bara jag! Kanske en dag?

Fjärde bilden!

En bild på en konstig tid i ditt liv!


Jag letade och letade efter någon bild från någon konstig tid. Konstig tid??
Jag vet underbar tid. Den jag har nu. Jag vet svår tid, rolig tid.. men konstig tid?

Så det blev en sådann här bild. Hittade den bland Ch´s bilder. Skulle kunna tro att jag är 17-18 år här. Jämte mig står söta Jacke.
Varför en konstig tid för?
Ja.. vad gjorde ni när ni var 17?    Nej jag vet.. jag minns inte heller!

onsdag 23 februari 2011

Svullen och trött!

Vad håller jag på med? Är så arg på mig själv!

Idag började dagen bra. Ett knäckebröd till frukost. Kyckling och vitkålssallad till lunch.
Sen;

En bulle.
SPAGHETTI och köttfärsås. (Inte ens fullkornsspaghetti.. nej dom goda som man kokar i 3 minuter. Och inte ens bara lite och en massa sallad till. Nej.. ingen sallad och för mycket mat! )
En dumlekaka.
Och nu som avlut på denna svullodag så för mycket nötter och för mycket naturgodis.

Känner mig mätt och svullen och fylld med skuldkänslor.



Varför?? Varför kan jag inte sköta mig när det gått så bra.
Ikväll är det mätningsdagen men vem sjutton vill väga sig nu?
På Lördag blir det kalas och då blir det alldeles för mycket onyttigt då med.. =(

Näpp.. jag ska inte ge upp! Imorgon blir det hårda tag igen!!

Tredje dagen!

Tredje bilden!

En bild på någon i din familj!!


Då väljer jag min brorsdotter Nina!
Den första av syskonbarnen som kom till oss den 22 Juli 1997! (!?)
Jag gillar henne så mycket för att jag kan se mig själv i denna underbara människa. På många sätt.
(Läshuvet hon har är inte ett av dom men mycket annat!)

Att denna lilla dam blir 14 i år är helt ofattbart.
Så liten men ändå så vuxen.

Du är en underbar människa Nina och jag hoppas du satsar stenhårt på skolan för så duktig som du är så vet jag att du kan komma långt. Älskar dig Gullunge!
(Självklart har alla en speciell plats i mitt hjärta... alla 6 brorsbarn!)

Usch!

Inser att jag snart måste ändra på remsan under Headern här på bloggen.
Från "Är en 25-årig..... " till; "Är en 26-årig..."

Som sagt! 25 kan jag acceptera.. men inte 26!!

Och ursäkta? Fyllde jag inte nyss år? Inte sjutton ska jag redan snart fylla år?? Eller.. äh.. inte så snart.. 4 månader kvar men ändå!




På tal om tid. Om 12 veckor och 6 dagar åker vi! Till den dagen får gärna tiden gå fort! Men inte till den 8 Juni... =(


tisdag 22 februari 2011

Dumlekakor!

Superenkla. Och förmodligen supergoda. (Tror det eller ej.. men jag har inte provsmakat än.. dom får vara ifred tills på Lördag!)

OBS!!!!!! Varning; Detta är EJ ett GI-recpet!! Man går EJ ned i vikt av dom!! Tyvärr tvärt om...



Dumlekakor; (24 stycken.. jag körde dubbel sats såklart!!)

200 gram Margarin. (Här läste jag av någon att man promt skulle ha Smör! Men det rekommenderar jag verkligen inte. Svårt att röra ut med sockret och bara dyrare!)
3 dl mjöl.
1 dl socker.
1 tsk bakpulver.
Dumlekolor.
Noblesse. (Rosa orginal)

1. Blanda ihop margarinet och sockret. Häll i mjölet och bakpulvret. Låt degen stå kall i 30 minuter. (Detta missade jag.. undra om vi kan äta dom ändå?)
2. Rulla ihop degen och dela den i bitar. 24 bitar då om du ska ha 24 kakor! ;)
Lägg dessa i aluminiumformar. Tryck i en halv dumle i varje.
3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
4. Ta ut kakorna och lägg en noblesse på varje. Ställ in i kylen. (Mina fick besöka frysen.. hoppas det går det med!)

Jaja.. ät och njut! Men som sagt... man kan gå UPP i vikt av dom.. ;)

Mammas gullunge!!!

Så här duktig är Mille. Detta skrev (och ritade han) idag alldeles själv. =))


Huvudsaken är att han kan skriva Mamma och rita ett hjärta va?

Äntligen!

Nu är bullarna bakta. Stort CHECK!!!



Det blev oxå en dubbel sats med goda Dumlekakor!! Dom längtar jag nog mest till!! =))
   Lägg oxå märke till det fina tårtfaten som jag fyndade idag för 45 kronor på Kupan i Skillingaryd. Så nöjd med den. Ser först och främst tårtan på Lördag på den men sen kan jag oxå tänka mig lite blockljus och kanske någon fin grön växt på den. Så fin!!

Bakning + mig = åt skogen!

Först var det dumlekakor. Nähä.. inte tillräckligt med mjöl hemma. Handlade mjöl.
Sen bullar. Nähä.. inte tillräckligt med mjölk eller med formar hemma!

Så idag ska allt handlas och ikväll ska det bakas. Grrrrr... jag ger mig inte!



Min älskade mamma som är en van bullmamma med kökmottot; "Man tager vad man haver!" gav mig tips till bullarna.

Kringla dom istället så behöver du inga formar.
Spä ut mjölken med vatten.

I samma veva som jag pratade ut om bullarna med mamma så råkade jag högt säga ;

"Nä.. ingen grädde, ingen matlagningsgrädde.. bara en gräddfil! Som gick ut den 15/2.. den slänger jag!"

Mamma blir ju nästan galen på sånt. Jag kunde ju ha luktat på den och använt den till bakningen!
   Jag älskar min mamma för hur hon är. Och någon dag ska jag oxå vara lika vågad i köket.
Jag känner bara.. jag vill kunna baka bullarna efter receptet (baksidan av mjölpaketet) först ett par gånger innan jag vågar testa!

Hur är ni i köket??

Bild nummer 2!

En bild på mig själv!

Åh vad roligt.. eller? Jag får bjuda er på en bild. Risk för att ni redan vet hur jag ser ut och börjar tröttna men men.. utmaning är en utmaning! ;)


Men oj.. ser jag ut så! *fniss*!!!

måndag 21 februari 2011

Då kör vi!!

Bild 1!

Någon som jag umgås mycket med.
   Hmmm... jag vill ju inte bli en härmapa här nu och kopiera Karolin och hennes bilder. Så jag vågar inte ta en bild på mina småttingar. (Fast att det är dom som mest får stå ut med mig!)

Det får i stället bli en bild på mina underbara familj. Här saknas bara Mamma, Pappa och lilla Meja så klart.
Innan umgicks vi oftare men idag blir det inte så. Vi bor lite här och var och vi jobbar. Jobbar mycket och jobbar knäppa tider. 1 kassörska, 1 industriarbetare med skift och 2 lastbilschaffuörer. Säger mycket va?

Tråkigast är att mina underbara brorstjejer alltid är här dom helgerna som jag alltid jobbar. =(
Men jag bor inte långt ifrån så snart ska vi planera en dejt med bio i lilla Värnamo! Mysigt va? Kanske lagom till någon ny Twighlight-film?

Utmaning!!

Jag älskar utmaningar. Och nu dök det upp en ny inne hos Karolin som jag självklart tog till mig!
Denna tycker jag varkar så ba just för att man inte alltid vet vad man ska blogga om! Men nu vet jag ett inlägg om dagen i 30 dagar i alla fall!! =))

1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.

2:a bilden: En bild på dig själv.


3:e bilden: En bild på någon i din familj.
4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5:e bilden: En gammal bild på dig själv.
6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7:e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8:e bilden: En person som du saknar.
9:e bilden: Någon i din släkt.
10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

11:e bilden: En person du kan berätta allt för
12:e bilden: En bild på din vardag.

13:e bilden: Du och någon klasskompis.
14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.

15:e bilden: En person som du vill vara med.
16:e bilden: En bild på dig själv.

17:e bilden: En ovanlig bild
18:e bilden: En bild på din fritid.
19:e bilden: En person som är snygg
20:e bilden: En bild på dina närmaste.

21:e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22:e bilden: En bild på en tid du saknar.

23:e bilden: En bild från i somras.
24:e bilden: En bild som gör dig glad.
25:e bilden: En person som alltid gör dig glad
26:e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27:e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28:e bilden: En tokig bild.
29:e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30:e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.
Och jag tycker att du/ni som inte redan ramlat över denna utmaning ska ta på sig den med! Lycka till!!

Tudelu!!

Har arbetat hela dagen. Svettats och kånkat. Känns i fötterna nu.. och huvet! (Det lilla som jag har ;)

Det blev inga kakor sist. Tiden räckte aldrig till. Men imorgon blir det en massa bullar och förmodligen hinns det nog med en eller två dumle-kakor under jäsningen.

Någon som har något gott förslag till fyllning i bullarn?
Jag gör annars med smör, kanel och socker! Men det skulle vara kul att prova något annat!!

söndag 20 februari 2011

Två goda bakelser!


Maximilian!                                                                   Julius!

Jag har gjort dom!! *fniss* Superstolt! (Ler för mig själv!)

Vikten....!

Denna vecka så har jag haft en helt annan attityd.
Jag har använt mitt löpband som en slags bortförklaring, vilket kanske inte var det bästa.

"Jag tränar nu så jag får ta den kakan!"
"Jag tränar nu så jag får äta en potion till!"

Kanske hade funkat om jag var ute efte att behålla en vikt som jag hamnat i. Men inte när jag vill gå ner i vikt.

Så resultatet denna Söndagen blev; 72 kilo! Samma som förra veckan! =(

Skärpning Evelina!

En kall morgon!

Stack ut näsan nyss. Trodde den skulle frysa fast. Brrrrrrr... minst 20 minus! Eller nått!

I natt fick lilla Julius ett krupp-anfall igen. (Falsk krupp)
Min kära sambo fick gå ut med honom medans jag låg kvar i min varma säng. Det var ett tag sen han fick det sist så man trodde nästan att det var över. Men så kom skiten tillbaka igen.
Stackars söta lilla bulle!

lördag 19 februari 2011

Jobbarhelg!

Igen! Då ekar det tomt här inne.

Just nu sitter jag i kassan och ler och blir avundsjuk på alla som handlar godis och god mat till kvällens Melodifestival!

Jag vill oxå se...!!!
Men om jag räknade ut det rätt så får jag se finalen.. och det är det enda som räknas va?



Så här ser Maximilian ut klockan 00.00 en Fredagskväll när han får låna mammas telefon och fota sig själv!

Kom in och säg Hej vet jag! =))

Till mig!


Igår fick jag mitt fina halsband som jag vann hos Karolin. Jättefint var det! Stort!

fredag 18 februari 2011

Fredagsmys med min stora plonk!

Min älskade Maximilian som varit så arg på sista tiden har nog bara varit trött på att få slåss om uppmärksamhet tillsammans med sin lillebror.
Själv är han underbar.... och så mysig.

Julle somnade i soffan ikväll. Jag har jobbat och Mormor har varit barnvakt. Men Mille kämpade för att hålla sig vaken.
Nu sitter jag här och han sitter jämte och fyller i sin almenacka med alla födelsedagar. Min duktiga kille.
För skriva kan han. Nu skriver han MAMMA nästan helt utan hjälp. Och han försöker så mycket.

Jag tror att vad min kille skulle behöva är ett eget rum! Med skrivbord och egna saker. (Musik och pyssel)
Han skulle behöva kunna stänga sig inne ibland. Och framför allt få hålla sitt rum fin städat.
Han är så duktig och plockar alltid undan efter sig. Vi städade deras rum i Onsdags och tror det eller ej men rummet ser fortfarande städat ut! (Jag har varit där lite idag.. men men...)
Så sa Mille nyss till mig;

"Mamma, jag tror vi ska hålla det städat nu i flera veckor. Då får inte Julle stöka ner!"

Som sagt. Ett eget rum! Eller ett eget kryp in...!

Vill inte mer!


Vill inte vara tjock! Aldrig mer...

Idag så blev det en runda på löpbandet med. 30 minuter. Likaså igår på kvällen.
Känner mig jätteduktig.
Men är rädd för att jag ska tröttna! Men inte än! Fortfarande är jag sjukt peppad.

Om en månad (19 Mars) är det återträff. Då hoppas jag på att väga under 70. (Jag vägde 72 i Söndags så jag borde klara det va?)
Sen till resan som sker vecka 21 så önskar jag att jag endast väger 65! En bra start på sommaren va?

Så shit.. inte tröttna än!

Baka, baka!

Idag ska vi försöka baka lite till. Tänkte mig lite dumlekakor och självklart mina supergoda Snickerskakor. Nästa lediga dag få det bli bullar!!
Nästa Lördag är det Maximilians fördelsedag och vad jag vill bara bjuda på hembakat.

Maximilian vill ha en grön tårta. (Med andra ord så måste han ju mena en prinsesstårta)
Jag vill så gärna göra den själv. Vill att mina barn ska växa upp med en bullmamma! (Som jag fick)

Ch tycker vi ska köpa ett par frysta tårter men det svider i mig. Man gör inte så.. =(
Jag har en kompis med som gör fina tårter. Bra att ha som reserv.. =))



Maximilians första tårta. Jag och Ch gjorde var sin. Enkla, lagom goda! Inga mästerverk!

Maximilians andra tårta! Vilket jag hade glömt! Jag har ju gjort en prinsesstårta förr! Då ska jag nog klara av det igen! BÄTTRE!!

Maximilians tredje tårta. Klart den finaste. Men köpt.. =(  Jag svek mig själv detta år!


Hur gör ni vid kalas.. bakar ni allt själva?

torsdag 17 februari 2011

En dag med mys!

Fast att barnen verkligen kan driva en vansinnig så stortrivs jag med ett par lediga dagar.
 Igår städade vi. Det behövdes och jag trivs verkligen bra hemma nu. (Känslan av rent!)
Idag började vi dagen med ett besök hos mamma. Svärgeskan Fanny var oxå där med sina underbara ungar. (Mina brorsbarn!)
Sen försökte vi handla. Jag och mina två skapelser. Även om jag som är kassörska borde veta en massa tips för småbarnsföräldrar som handlar med sina ungar så har jag ingen aning. Dom sprang, dom drog i knäckebröd, dom försökte skjäla godis. Dom gjorde allt! Utan att vara snälla mot mig.. som vanligt så blir belöningen på det Tuggumi! (Belöningsdax?) Tuggumi så dom sitter stilla i 2 secunder på en bänk så jag kan slänga ner mina varor i kassar i fred!

Efter detta åkte vi hem. Träffade mannen i huset ett par timmar. För att sedan vinka av honom igen.. =(
Tillslut så gjorde jag och Maximilian syltgrottor! (Någon GI-kaka blev det inte... hade ju typ ingenting hemma!)

Maximilian fick själv göra sina kakor. (Jag gjorde degen och skärde upp bitarna, men han fick platta, trycka hål och placera sylt!)

Så duktig! Verkligen bra kaka att baka för nybörjare. (Typ som mig ;)

För att Julle oxå skulle få göra något "stort" så fick han diska farmors disk! Härligt med barn som faktist inte vet vilka sysslor som är roliga och vilka som är tråkiga! =))

Vilse i mjölhyllan!

Ska baka lite med barnen snart.
Ska prova att göra en GI-kaka till mig och så fick barnen välja. Då blev det så klart syltgrottor.. eller vad dom heter!
Skulle bara handla lite ingredienser...

Vet ni vad kokosmjöl, kokosskivor och sukrin är för något?

Jag arbetar i butik men jag och dom flesta av dom andra stod handlösa.
Sukrin förstod vi att det var något man ersätta socker med..
.....men dom andra två?


Ta kokosmjölK och kokosflingor..! Jo tack!

Jag googlade och det fanns faktist!





Men tyvärr så finns det nog inte hos oss.. Ska nog försöka baka något ändå.. spänningen fortsätter...