torsdag 21 april 2011

Lyx!!

På Långfredag (alltså imorgon) ska vi bjuda mamma och Ch´s föräldrar på Oxfile. För vi gör sånt! Äter Oxfile och dricker (enbart äkta) champange varje Fredag... Or NOT! =)

Någon som har något bra och gott förslag? Hur vi ska tilllaga den (vi vill grilla, men marinad? kryddor?) och vad vi ska ha till?
Vi kan ju inte misslyckas med så dyrt kött!! ;)

1 kommentar:

  1. Om ni ska grilla oxfilé är det nästan godast att bara salta och peppra lite på köttet. Vi brukar inte marinera den. Sen får ni inte grilla för länge, då blir den seg, utan den ska helst vara lite rosa i mitten, då är den som godast. Vi brukar göra potatis och rotfrukter i ugnen till. Jättesmidigt och jättegott! Skär massa rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka m.m) i klyftor och kör in i ugnen på 200 grader. Tar kanske 30-40 min. Sen är det gott med både kall och varm sås till. Kall bearneisesås eller sweet chili. Och varm gorgonzolasås är underbart! Det låter sådär gott, men det är supergott! Det måste ni prova! Koka upp 5 dl crème fraîche och blanda i gorgonzolaost (så mycket ni önskar beroende på smak. Vi brukar köpa en sort som är som en triangel med en flagga på och ta en 3:e del eller halva). Sen i med lite kalvfond. Salta lite och ev peppra. Supersmaskigt! Hoppas ni får ihop en god middag!! :)

    SvaraRadera