torsdag 20 januari 2011

Kalasdax!


Jag saknar nog vällingen mer en vad pojkarna gör! Men visst var dom söta? Och vad skulle Maximilian vara för storebror om han inte hjälpte sin lillebror??

Har en liten fråga till er där ute med barn!
KALAS! Shit.. hur gör ni?

I vilken ålder börjar ni?
-Maximilian fyller ju 4 år nu!

Bjuder ni heela dagis?

Måste man tävla med kalas? Alltså ha godaste tårtan, vara på coolaste stället, bjuda in den häftigaste gästen?
Eller räcker det med korv, fiskedam och lite ballonger? =)


9 kommentarer:

  1. Personligen tycker jag att ett kalas med några få nära kompisar räcker i den ålder så kan även mammorna vara med för det är alltid några som blir oroliga av att lämnas ensamma...Visst räcker det med fikaa,fiskedam & lite ballonger,bara dumt att sätta ribban högt med massa krav...Felicia som har haft några kalas genom åren har haft helt vanliga kalas ibland med utklädningstema.Vi har haft fika,lekar & godispåsar & alla barn har alltid haft kul,dem är nöjda med att leka å busa :) förra året hade hon kalas i bowlinghallen & det kan jag rekomendera varmt när dina blir äldre, smidigt & kul...sedan har alla föräldrar haft samma inställning till presenter,inte massa dyrt utan symboliska presenter...kram,Kate.

    SvaraRadera
  2. Tack Kate! Jag tror oxå att det bara är onödigt att sätta ribban för högt. Barn kräver inte mycket. Det är ju vi som formar dom! Jag tror oxå att Maximilian ska få börja med ett "litet" kalas.. Han får bestämma lite själv så blir han nog supernöjd. =)

    SvaraRadera
  3. Tycker oxå att de ska få välja... Tycker inte att de är nödvändigt att ha kals för hela dagiset... Vi har pratat om att ha det för först gången nu när Douglas fyller 6 att bjuda hela avd...
    O ballonger, glass, korv o lite lekar kommer dom att tycka jättemycket om!! o så klart godispåsarna;-)
    Kram K

    SvaraRadera
  4. Allt blir så fel annars. För på deras dagis är det ju en och samma avdelning. Alltså åldrarna 1½ till 6! Och det känns ju lite knepigt. Det finns två barn som Maximilian alltid leker med och dom skulle jag vilja bjuda. Men får man bjuda bara två? Fast samtidigt så är väl det bättre att bjuda bara två en att utesluta två? För det får man ju inte... eller ska jag helt skippa!!

    SvaraRadera
  5. Nellie ska ha sitt första kompiskalas nu när hon fyller 4 år, i mars. Då blir det enbart lite fika, en godispåse och fri lek! Jag tänker inte styra upp några lekar utan barnen får göra det DOM vill göra. (Ja till en viss del)
    När jag frågade Nellie själv om vilka hon vill bjuda så rabblade hon upp 10-12 st men så många blir det absolut inte! En 6-8 barn på sin höjd, utan föräldrar, kommer vi bjuda i runt 2 timmar.

    //Kram Sabina

    SvaraRadera
  6. Klart du kan bjuda bara två från dagis, du kan väll lämna inbjudan i deras brevlådor och inte på dagis?
    River hade sitt första kalas när han fyllde fyra och då blev det fika, fri lek och fiskedamm :) Oliver ska ha sitt första kalas i år och det blir ett litet kalas och eftersom jag känner alla mammor så tänkte jag att det vore trevligt om dom stannade och fikade också :-)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Dem har ju inte det begrepett i den åldern.Skickar du inbjudan till dem 2 så kommer ju inte dem andra barnen fara illa av det då dem inte pratar om sånt på det viset i den åldern...däremot när dem blir större så måste man ju så klart bjuda alla i tex en klass å inte typ utesluta 3 :( eller som i år ska Felicia ha tjejfest när hon fyller dem har börjat dela upp det lite så många nu att tjejer bjuder tjejer & tvärtom,då bryr sej inte motsatt kön & så blir det inte lika mååånga ;))kram igen,Kate.

    SvaraRadera
  8. Tack alla för hjälpen.

    Sabbe; Är Nellie oxå 4 år. Lika gammal som Mille då.. han fyller ju 4 år i Februari. =)

    Han kommer att få ha ett litet kalas. Han kommer få bestämma det mesta själv. Nu vågar jag.. =)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Felicia ska ha ett "dagisbarnkalas" nu när hon fyller 6.. Tycker det är lagom att börja då, hon har inte varit intresserad av det innan heller.

    SvaraRadera