torsdag 13 januari 2011

Okey!!!

Ni får la recepetet på falukorvsrätten. Bild; två inlägg neråt!

ÖRTBAKAD FALURING!;

1 faluring. ca; 600 gram.
1 Aubergin (Svart gurka.. *hihi*)
1 Squash (Zuccini) (Grön gurka.. *fniss*)
150 gram mozzarella.
1/5 burk svart tapenade á 140 gram. (Vi glömde denna.. var gott ändå!)
Salt och peppar.
1 burk gröna oliver. Cirka 100 gram
3 tomater
3 små rödlökar.
1 msk olivolja
1 msk krämig balsamvinäger.
1 msk torkade örter till ex. timjan och rosmarin. (Vi körde timjan och basilika)

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg upp falukorven på en ugnsplåt med kanter. Skär snitt i korven så det blir skåror. Skär squash och aubergin i skivor. Även mozzarellan.
2. Fördela tapenade i varannan skåra och tryck sedan ner squash, aubergin och mozzarellan. Placera det som inte får plats (förutom mozzarellan) jämte korven. Salta och peppra.
3. Skär tomaterna i mindre bitar och skiva rödlöken. Blanda tomater, rödlök, oliver, olja, balsamvinäger och örterna på plåten. (Jämte korven)
In i ugnen cirka 25 minuter.
Hacka dom färska örterna och strö över den färdiga rätten.

Ch säger att man kan ha lite mera balsamvinäger för mer smak. Kanske 2 msk istället? ;)
Det var jättegott men vi kände ändå att något saknades. Vi antar att det är tapenaden. Så vi kommer laga denna fler gånger.

Fortfarande en bild på en rå variant. =)

1 kommentar: