måndag 17 januari 2011

Underbara mat!

Nu har vi kört GI-mat i en veckas tid. Men dagens middag slog absolut rekord. Så fruktansvärt gott var det.
Det ända jag undrar är om råris är okey? Det fanns ju med i flera recept (bland annat detta) och det är ju en GI-tidning... ??


Fläskfile med sesamfrön!

4 portioner.

600 gram fläskfile.
1dl sesamfrö

Marinad;
1 msk sesamolja. (vi körde med solrosolja. Funkade utmärkt det med)
1 msk ketjap manis. (en sorts söt soja)
1 finhackad vitlöksklyfta.
1 msk färsk riven ingerfära
1 finhackad röd chili.
1 krm salt.

Rismix;
2 dl råris.
1 dl vildris. (Vi körde bara råris)
1 knippe rädisor.
1 msk sesamolja. (vi körde solrosoljan här med!)
½ dl hackad färsk gräslök.
Salt och vitpeppar.

Garnering;
Apelsinskivor

1. Dela fläskfilen tvärsöver i två bitar. Blanda marinaden i en skål och lägg ner filen. Låt stå minst en timme (vi körde ett dygn). Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta upp köttet ur marinaden och vänd det i sesamfrön så att hela fläskfilen täcks.
3. Lägg fileérna i en ugnsform och stek i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills köttet är genomstekt. (Vi höjde värmen till 200 grader efter 25 minuter och körde cirka 15 minuter till)
4. Koka riset under tiden. (Om du kör med båda sorterna ska dom kokas i varsin kastrull) Skiva rädisor och hacka gräslöken. Blanda ihop sesamolja, rissorterna, rädisor och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
5. Skiva upp fläskfilen och servera med rismixen.Garnera med apelsinskivorna.

Vi la även till en liten sojamix. Vi blandade den söta sojan (jättegod) med lite sweet chili-sås och sesamfrön. Supergott till.

Detta var nog bland det godaste jag ätit. Vill verkligen rekommendera detta. =))

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Kommer garanterat att laga denna maträtten! Jag som dessutom försöker hålla mej ifrån kolhydrater passar ju denna rätt väldigt bra;-)!
    Kram K

    SvaraRadera