måndag 31 januari 2011

Mums!

Detta receptet måste jag dela med mig på grund av två andledningar.
1. Det är så fruktansvärt gott!
2. Min kära bloggerska Karolin begärde det! =)

Kyckling PAD THAI med wokgrönsaker.

4 pers.

4 Kycklingfileér
1 msk rapsolja
200 gram wokgrönsaker. (thai)
1 msk rapsolja. (igen?)
1 ägg
300 gram vitkål
1 förpackning färdig PAD thaisås (Santa Maria) (Finns mellan taco och oliver på Hemköp i Skillingaryd)
1 dl jordnötter
1 lime
1 salladslök

1. Strimla kycklingfileérna i biter och salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen tills den får färg.
Lägg upp kycklingen på ett fat. Wooka grönsakerna i ett par minuter och knäck sedan ägget i mitten av pannan. (Bland grönsakerna)
2. Strö på lite salt och låt ägget stelna. Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingen. Strimla vitkålen och blanda ner. (Stek ett par minuter till.) Häll på PAD Thai-såsen och blanda.
3. Grovhacka jordnötterna och torrrosta dom i en stekpanna tills dom fått färg. Skär Limen i klyftor. Fördela kycklingwooken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och lite sallatslök.

Super gott! Verkligen. Detta har (eller ska) jag ätit 4 gånger under en veckas tid. Blir gärna mycket mat så rester kommer det att bli. (Vi tog kanske lite extra av allt!) Jättegott att värma på igen!

Smaklig måltid!

1 kommentar: